zaterdag , 21 oktober 2017

Home » Algemeen » Update CAO problematiek versus gemaakte afspraken met FNV
Update CAO problematiek versus gemaakte afspraken met FNV

Update CAO problematiek versus gemaakte afspraken met FNV

augustus 14, 2017 10:41 am by: A+ / A-

Gelezen en gehoord in het nieuws; Conflict tussen PostNL, de ondernemers die voor PostNL opdrachten aannemen en het personeel dat weer voor deze onderenemers werkt.

FNV zegt nu dat deze ondernemers in 99% van de gevallen, zich niet houden aan de CAO beroepsgoederen vervoer.

De ondernemers zeggen; Wij kunnen ons niet aan de CAO houden want we krijgen te weinig betaald van PostNL.

Het personeel van deze ondernemers durft zich eindelijk uit te spreken over deze onderbetaling. Ze waren bang hun baan te verliezen als ze zouden opeisen waar ze recht op hebben.

PostNL wast haar handen in onschuld; Wij weten van niets.

Ook FNV doet alsof dit schokkend nieuws is voor hen. Lees onderstaande onderhandelingsakkoord uit 2015 tussen PostNL en FNV;       FNV onderh res _JVLJRS

Feiten;

  • Van €25 per uur kun je geen BGV cao betalen
  • Zowel PostNL als FNV waren op de hoogte van de hoogte van de beloningen
  • Belangenverenigingen VVP en BVZMP (voorlopers BVPD) stemden vóór dit akkoord

SubcoPartners was in 2015 een ‘roepende in de woestijn’. 80% van de Subcontractors hebben elkaar en zichzelf massaal in de steek gelaten; “We redden het wel voor deze tarieven” {Met andere woorden; “We frauderen nog even verder met contracten en arbeidsvoorwaarden”}.

“PostNL zegt tegen mij dat ik speciaal ben, ik heb geen problemen met PostNL”:

Deze uitspraak hebben wij zo vaak gehoord en 6 maanden/1 jaar/2 jaar later hoorden we dan: “SubcoPartners jullie hadden toch gelijk”!

Vooropgezet plan:

Als je een groep mensen wil ‘misbruiken’ dan moet je niet iedereen gelijk behandelen, je moet verdeel en heers tactieken toepassen.

In de praktijk betekent dit dat je altijd minimaal zo’n 20% ‘tevreden’ moet houden, deze groep is natuurlijk dynamisch. Je hakt het Subcontractor bestand in 5 denkbeeldige stukken en je begint met groep 1. Groep 2 t/m 5 zijn nu nog tevreden. Dan ga je door naar groep 2, 3 en 4, steeds met een interval van enkele maanden en je zoekt een nieuwe (grotere) partij die jouw ‘preferred’ subcontractor wordt die een goedkopere constructie heeft verzonnen, dan pas pak je groep 5 aan en begint de riedel opnieuw. Je bent dus hun preferred partner voor zolang het duurt.

Update CAO problematiek versus gemaakte afspraken met FNV Reviewed by on . Gelezen en gehoord in het nieuws; Conflict tussen PostNL, de ondernemers die voor PostNL opdrachten aannemen en het personeel dat weer voor deze onderenemers we Gelezen en gehoord in het nieuws; Conflict tussen PostNL, de ondernemers die voor PostNL opdrachten aannemen en het personeel dat weer voor deze onderenemers we Rating: 0